Zelf-actualisatie
Wil jij meer uit jezelf halen? Wil je jezelf ontwikkelen op alle gebieden van je leven? Wil jij in staat zijn om te blijven groeien, ongeacht de omstandigheden? De wens om jezelf te ontplooien is volgens de bekende Amerikaanse psycholoog Abraham Maslow de meest geavanceerde menselijke behoefte. Hij noemt dit zelf-actualisatie. Hoe vervul je deze behoefte? De lifecoach Tilburg helpt jou hiermee. Lees snel verder!

Vijf menselijke behoeften
Volgens Maslow heeft elk mens dezelfde behoeften:

  • Lichamelijke behoeften (eten en drinken)
  • Behoefte aan veiligheid (vermijden van gevaren)
  • Sociale behoeften (liefde en geborgenheid)
  • Behoefte aan waardering (respect en erkenning)
  • Zelf-actualisatie (optimale ontwikkeling van kwaliteiten)

Zoals je ziet zijn de eerste twee behoeften vrij basaal. De behoefte aan liefde en geborgenheid is van hoger niveau en de allerhoogste behoefte is zelf-actualisatie. Dit staat voor de wil om je capaciteiten volledig te benutten. Volgens Maslow kun je deze behoefte alleen bevredigen, wanneer de andere behoeften zijn vervuld.

Hoe helpt de lifecoach Tilburg jou?
Maslow ziet de mens niet als slachtoffer van de omstandigheden. Hij gelooft dat elk individu de verantwoordelijkheid heeft en moet nemen om te streven naar groei en ontwikkeling. De lifecoach Tilburg helpt jou om (opnieuw) in jezelf te geloven, zodat jij op een actieve manier keuzes durft te maken en obstakels kunt overwinnen. Voel jij de behoefte om jezelf maximaal te ontplooien of zou je deze behoefte juist willen ontwikkelen? Kijk dan in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek.